Hoşgeldin insan!

Bu blog yüksek topuklu kadınların topuklarından taviz vermeden her konuya ilgi duyabileceklerini ve özgürce yaşayabileceklerini göstermeye meyil etmektedir. En azından başlangıç olarak kendi eğlencem için ve sevdiğim/sevmediğim hakkında düşündüklerimi vs. aktarmaya yönelik açılmış bir blogdur. Yine de birilerini, bir şeyleri etkilerse ne mutlu...

24 Nisan 2010 Cumartesi

Star Wars Çılgınlığı






   Bizim neslimizden öncesinde başlayıp hala dalga dalga devam eden bu haklı çılgınlığı hep bir gün hepsini birden izleyeceğim diyerek erteleyen ben, dün gece bu çılgınlığa katılmaya karar verdim arkadaşlarımın evinde onlarla birlikte. Ki her ne kadar toptan izlemek için ertelediysem de bunca zaman, bana katılırsınız, bundan kaçmak pek mümkün değil. Her yerde, mutlaka bir şekilde bir "spoiler"ına yakalanır insan. Ben küçükken McDonald's çok daha güzeldi ve orda şimdi olduğu gibi yeni çıkan filmlerin oyuncakları olurdu. Çocuk menüsü almamın yegane sebebiydi zaten o oyuncaklar. Dolayısıyla
'88 öncesine yetişemesem de sonraki Star Wars bölümlerinin McDonald's oyuncaklarını bolca edinmiştim.


   Konuya dönmem gerekirse, filmin bölümlerinin şu sırayla izlenmesi gerekiyormuş; 4-5-6, 1-2-3. Biz dün gece "Episode IV: A New Hope" ve "Episode V: The Empire Strikes Back"i izledik. İzlerken en çok şaşırdığımız şey, o dönemin bilimkurgu, korku ve gerilim filmlerinin çekimlerine rağmen bu filmlerin çekiminin ne kadar iyi olduğuydu. Sanki en fazla 5-6 yıllık gibiydiler. Yani o zamanlar şaşırdığınız efektlere şimdi bakıp yarılırcasına gülmüyor musunuz? Bu öyle değil işte! İddia ediyorum daha sonraları çekilmiş Power Rangers kostümleriyle her şeyiyle bugün komediyken, Star Wars 3D olarak sinemeda oynatılsın... Oyuncuların tiplerine ya da robotçuklara bakıldığında 70'leri 80'leri hissedebiliyorsunuz tabii.

   Yanımızda filmin tüm serilerini önceden bilmiyorum kaç kez izleyen bir arkadaşımız vardı. İlkini başlattıktan sonra hemen durdurdu ve bize dönüp "Şimdi bakın, bu çok önemli: Burda HİÇBİR ŞEY saçma değil!" dedi. Biz de "taaamaam" dedik ne diyelim. Star Wars oldukça yaygın bir kitleye sahip olduğundan hiç izlemeyen bir insan bile Star Wars'un çok ciddi bir mevzu olduğunu bilir, özellikle fan'ları için. Ve ayrıca bunun erkek işi olduğunu söyleyenler halt etmiş, en az topuklu ayakkabıyla tamamlanmış bir maraton kadar heyecanlı =))

  • Diğer bölümleri de izledikten sonra geri döneceğim =))

   20 Şubat'ta İstanbul'da Star Wars hayranları için cnbc-e ve adidas sponsorluğunda parti yapılmış. Partide filmden sahneler ve müzikler, filmin ruhunu yansıtan bir ortam olacakmış diye yazıyor birçok yerde.  Partiyle ilgili fotoğrafları partinin facebook'taki event sayfasında bulunan bir linkten bulabilirsiniz.

   Ayrıca adidas bu yıl ilkbahar/yaz ayakkabı ve tekstil ürünlerinde Star Wars'a "adidas Originals Star Wars" koleksiyonuyla yer verdi.




Hiç yorum yok: